Peter van Breugel

Peter is in 1980 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen in de richting Ontwikkelingspsychologie, Sociale psychologie en Criminologie. Daarna is hij als psycholoog werkzaam geweest bij RIAGG's in Nijmegen en Lelystad, later bij de GGZ in Lelystad, Bureau jeugdzorg Flevoland, dr. Leo Kannerhuis Brabant in Tilburg, Revalidatiecentrum Revant in Terneuzen en bij de GGZ-verslavingszorg in Venlo en Helmond. Hij heeft de basis opleiding EMDR gevolgd in 2016.

Peter heeft van origine een brede kennis van kinder- en jeugdpsychiatrie en specialistische kennis van autisme aangevuld met kennis en ervaring in de behandeling van volwassenen. Zijn aanpak is eclectisch met nadruk op de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast past hij EMDR toe bij trauma behandeling in brede zin waaronder de aanpak van negatieve zelfovertuigingen en trauma gerelateerde fobieën.

Als psycholoog sluit hij makkelijk aan bij een breed scala aan cliënten. Hij is geduldig, vriendelijk, kan goed aanmoedigen en ondersteunen. Hij kan ook goed analyseren en waar nodig confronteren, dit alles met als doel de krachten van de cliënt te mobiliseren en samen een nieuw perspectief te creëren om naar toe te werken.

Registraties en kwalificaties

Gezondheidszorgpsycholoog BIG (49051138025)
(AGB code: 94-013616)

Lidmaatschappen

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Werkdagen en -locaties:

Dinsdag en woensdag (locatie GZC Rijnstraat)

Contact

T: 073 - 6100222
E: pvanbreugel@edb-online.nl